Este mai ușor sa schimbi contextul decât sa schimbi ceva in felul cum gândești.

De câte ori ai auzit „Oamenii nu se schimbă niciodată” și cât de confortabil a fost să crezi acest lucru despre un fost sau o fostă?

Dacă, în unele cazuri, oamenii nu se schimbă pentru că nu au dorința continuă de a înțelege și a evolua ca individ sau ca parte dintr-o unitate, în alte cazuri această dorință există, dar se împotmolește în lipsa unei ancore în realitatea propriei personalități sau a motivației de a urmări un obiectiv comun.

În această situație, mulți tind să schimbe contextul sau partenerul, căutând sau pretinzând o potrivire cu sinele lor prezent, refuzând astfel potențialul de evoluție existent fie în ei înșiși, fie în partener.

Oamenii care reușesc în viață și în relații sunt cei care au capacitatea de a învăța din greșeli și au o dorință constantă de a evolua ca indivizi. Ei sunt acei oameni care se adaptează la context, preocupați de dezvoltarea personală și capabili de introspecție profundă, sau cei care, deși nu dețin toate instrumentele necesare, doresc schimbarea și încearcă să se ancoreze în realitate, apelând la opiniile oneste ale celor dezinteresați sau care dețin expertiza, fie prin propriile experiențe de succes, fie prin profesia lor, și care pot să le ofere instrumente utile pentru a progresa.

Te rog să remarci faptul că am menționat opiniile celor dezinteresați sau care dețin expertiza. Adesea suntem tentați să ne agățăm de opiniile celor care ne spun ce dorim să auzim sau de fragmentele de „înțelepciune” servite de inteligența artificială a rețelelor sociale, fără a ține cont de interesele ascunse din spatele acestor sfaturi. În ceea ce privește expertiza, aceasta presupune să demonstrezi succesul de cel puțin trei ori în situații similare. Câți dintre cei care îți oferă sfaturi corespund acestei descrieri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *