Disciplina de a fi tu

Problemele apar atunci când amândoi partenerii sunt conștienți ca au nevoie de o schimbare, dar sunt demotivați sau doar unul își dorește schimbarea in timp ce celalalt se complace. Suntem diferiți când vine vorba de mecanismele care ne definesc, dar asemănători când vine vorba de nevoile primare precum autoactualizarea, stima, apartenenta sau siguranța. Nu întâmplator autoactualizarea se afla în vârful piramidei lui Maslow; dorința de a fi mai buni ar trebui sa ne conducă existenta, dar de cele mai multe ori acest lucru nu se întâmpla.

La fel ca și nevoia continua de a te adapta realității vieții, ar trebui sa râvnești la autoactualizare, care reprezinta nevoia de împlinire a potențialului personal. Ea este cea care se manifesta atunci când simți ca poți mai mult, ca nu ți-ai găsit vocația, ca nu ai trăit suficient sau la capacitatea maxima, ca nu ai un scop în viata sau destinul iți este neîmplinit.

Cu trecerea timpului aceste gânduri se transforma în stres și pun presiune asupra ta și implicit asupra relației. Efectul este unul de domino și iți afectează toate aspectele vieții uneori chiar și sănătatea.

Tot ce ai nevoie este motivația, pe care nu o găsești în viata monotona sau agitata, dar uneori o cauți la partener. Acest lucru poate sa iți aducă neîmplinire în relația cu acesta, fiind o așteptare nefondata. Motivația de a atinge potențialul maxim trebuie sa vina din tine.

Toti avem un potențial enorm, dar putini ajungem sa îl atingem, iar cheia atingerii lui este disciplina. Da, este atât de simplu, o tona de video-uri inspirationale, cărți și cursuri nu valorează nimic fără disciplina.

Dar cum ne ajuta disciplina sa ne atingem potențialul?

Gândește-te la toate acele lucruri care te trag în urma sau te țin pe loc (ex: jocuri video, mâncatul haotic, fumatul, alcoolul, lenea, etc.) lucruri la care daca renunti deja simți o îmbunătățire în viata ta. Acum fa o lista cu lucrurile care crezi ca ar trebui sa le faci sau nu faci suficient gen (sport, citit, meditație, învățat, antrenament, etc.).

Disciplina o dobândești atunci când pui în aplicare un plan în care sa acomodezi toate lucrurile care ar trebui sa le faci si renunti treptat la acele lucruri care nu iți aduc valoare. Când ele devin rutina și fac parte din viata ta, fără a face un efort sau a avea nevoie de o motivare speciala în a le face, ești un om disciplinat.

Incepe treptat, cu cele la îndemână gen făcutul patului în fiecare dimineața, și daca vrei sa afli mai multe despre cum sa iți creezi aceste obiceiuri bune și cum sa renunti la cele rele iți recomand cartea „Puterea Obiceiului”  scrisa de Charels Duhigg.

Pasul următor:

2 răspunsuri la „Disciplina de a fi tu”

  1. Lasandra Guillaume

    Im very pleased to discover this page. I need to to thank you for your time due to this fantastic read!! I definitely savored every bit of it and i also have you bookmarked to see new things on your web site.

  2. Sterling Drake

    I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!
    I’ll go ahead and bookmark your website to come back later.
    Cheers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *